3 dl mjölk laktos eller mjölkfritt
50 gram jäst
2 msk fiberhusk
1,5 dl kesella kvarg, laktosfritt el annat alt.
2 dl stevia
1-2 tsk hjorthornsalt
125 gram smör el margarin
6-8 dl Lailas blå mjölmix
1 -2 tsk kardemumma
fyllning
margrin
kardemumma
stevia och vaniljsocker el pulver
dekor
ägg
pärlsocker
värm mjölk ca 37 grader
smula ner jäst, häll mjölkblandningen in bunken så jästen delar sig. tillstt fiber husk låt svälla i 10 minuter.
tillsätt kesella,stevia, hjorthornsalt kardemumma och rör om. tillsätt lite mjöl mix i taget. dela margarinet i små delar och rör ner i degen. tillsätt resten av mjölet så degen bli något fast
jäs i minst 45 minuter under bakduk
häll ut degen på bakbordet arbeta degen något. dela den i fyra delar
Kavala ut degen. va 1cm tunn. lägg på fyllningen.
rulla ihop som en rulle
skär dem i lagom stora bitar och lägg i formar
låt de jäsa något ca 30 minuter
pensla sedan på ägg och häll på lite pärlsocker
grädda i ugnen på 225 grader i va 10 minuter. kolla så det ej blir inne för länge
Hoppas det ska smaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar