lördag 2 maj 2015

Jordgubbssyltkaka

 
 
 
125 gram smör eller margarin laktos el mjölkfritt
0.5 dl stevia el socker
1 ägg
1 3/4 dl potatismjöl
0.5 dl mixwell basmjöl
0,5 dl hallonsylt eller jordgubbssylt
 
 
Sylt gör din egna
 
10 jordgubbar frysta
1 dl vatten
0.5 dl stevia
2 msk maizena
 
koka upp och låt koka sönder. tillsätt stevia( ev behöva mer el mindre stevia beror på hur söt sylt du önskar) skumma av. gör en maizena redning med vatten och blanda ner. låt svalna och stelna
 
 
mördegen:
 
blanda ihop alla ingredienserna till en mördeg.
 
rulla små bollar och gör en grop mitt i.
 
grädda i ugnen på 175 grader i va 15 minuter
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar