lördag 2 maj 2015

Frasig rabarberpaj

 
 
 
 
 
2 ägg
100 gram smör el margarin eller ta flytande margarin laktosfritt
1,5dl potatismjöl
1,5 dl socker el stevia sukkrr
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3-4st stjälkar rabarber färsk
 
 
dela äggen gula och vita i varsin bunke
tillsätt sockret i den bunken med vitan och vispa dock ej så mycket så det går att vända bunken upp och ner
smält smör.
blanda torra varor med smör och gulan
 
blanda sedan ner vitan och sockret i mjölblandningen.
rör om försiktigt med en sked eller slickepot.
 
häll i smeten i en smord pajform.
skala och skär rabarberna i lagom bitar.
tryck ner dem i pajsmeten.
strö lite socker eller potatismjöl över jag brukar ta socker
 
grädda sedan pajen i 175 grader i ca 20-25 minuter
 
serveras ljummen med glass eller grädde. naturligtvis laktosfri el mjölkfri
 
fantastiskt god med grädde..
 
Låt dig väl smaka!
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar